Менструален календар
Менструален календар

Важноста на менструалниот календар е во тоа да имате  евиденција за Вашиот менструален циклус. Преку забележување и евидентирање на деновите кога имате менструација ќе имате полесен увид во целиот циклус,  плодни денови и слично.

Алатка која е од големо значење при планирање на семејство.2 Comments

 1. biljana
  March 30, 2015

  Mi dojde na 16 mart koi mi se plodni denovi.

  • admin
   April 17, 2015

   Почитувана Билјана,
   На Нашата интернет страница имате овулационен календар. Треба да ја внесете датата на последна менструација, должината на циклусот, како и колку дена Ви трае менструацијата.

   Поздрав,
   Гинекомедика

Оставете коментар