Дали сум бремена?

Ќе ви наброиме неколку симптоми што можат да Ви помогнат да ја решите дилемата оклолу тоа дали сте бремена или не:

  • изостанок на менструација три и повеќе дена
  • светло црвено оскудно прокрварување познато како имплантационо крварење ( кога оплодената јаце клетка се вгнездува во лигавицата на матката)
  • отечени, напрегнати и болно осетливи гради
  • зголемена потреба од одење по мала нужда
  • чувство на умор
  • дискомфорт во областа на јајниците

Ако ги имате овие симптоми или барем првите три, може слободно да одите до најблиската аптека и да си купите тест за бременост или пак посетете го вашиот гинеколог.