Llogaritësi shtatzënisë

Pregnancy calculator-i do tju ndihmojë nëse jeni shtatzanë të kalkuloni terminin tuaj të lindjes, dmth datën kur duhet ta sjellni beben tuaj në këtë botë.

Në vayhdim vijojnë disa këshilla specijalstike nga timi jonë i mjekëve për kontrollet gjatë shtatzanisë tuaj.

Kontrolle gjatë shtatzanisë:

Tremujori i parë (deri në javën e 12):

  • Kontroll gjinekologjik, PAP test
  • Eho kontroll
  • Pesha trupore, tensioni i gjakut
  • Analiza laboratorike (çasqyrë e gjakut, grupi i gjakut, biokimia, Rh faktori)

Tremujori i dytë

  • Eho kontroll
  • Java 13 ultrazë skrining për Down sindrom
  • Java 19 Sonoggram gjenetik
  • Kontrollim për antitruptha tek Rh negativët
  • Më të moshuara se 35 vjet amniocentezë

Tremujori i tretë

  • Eho kontroll
  • Analiza laboratorike
  • Pesha trupore, tension i gjkaut
  • Kontroll i jashtëm i shtatzanes
  • Kardiotokografi CTG

Kontrollet e tremujorit të tretë përsëriten në javën e 34, 36 dhe 38.

Llogaritësi shtatzënisë

Menstruacionet e fundit

Data e mundshme e konceptimit

(Rreth 2 javë pas periudhës së fundit menstruale)

Mosha e fetusit sot:

Javësh Ditët

Periudha më e mirë kohore për skanim NT

(12 javë dhe 3 ditë deri në 13 javë dhe 3 ditë)

19 javë / Data Morfologjike e Skanimit

Data e parashikuar për shkak (40 javë)

,
Ju do të jeni javë dhe ditë shtatzënë.

Data e ekzaminimit të mëparshëm me ultratinguj dhe moshën e fetusit në atë ditë

Javë Ditët