Përgatitja për shtatëzani

Nëse jeni në proces të planifikimit të shtatzanisë, disa këshilla profesionale nga timi jonë i mjekëve për sa u përket faktorëve që janë shkaktarë për shtatzani të shëndoshë.

Kur jeni të gatshëm për shtatzani duhet të ndërmerrni disa masa të rëndësishme që do të kontribojnë në shtatzani të shëndoshë.

Këto masa janë:

  1. Pyetni nëse në familjen tuaj egzoston sëmundje trashëguese gjentike që do tl mund të dëmtojë frytin. Sdo të thotë se me siguri do të trashëgohen megjithatë do të duhet shtatzania të ndiqet me kontrolle më të shpeshta tek gjinekologu.
  2. Nëse merni pilula kontraceptive dhe doni që të ngelni shtatzanë, ndaloni me marrjen e tyre dhe konsultoni gjinekologun.
  3. Llogaritni ditët e ovulacionit, ditët fertile. Ditë tuaja të ovulacionit mund ti llogaritini edhe në web faqen tonë në pjesën.
  4. Të dy partnerët bëni teste, sa u perket bakterjeve, viruseve dhe të ngjajshme.
  5. Alkooli dhe duhani marrin pjesë në shkaktarët që zvoglojnë shancet për shtatzani. Mundohuni ti largoni nga stili i juaj i jetesës.
  6. Stresi është gjithashtu përgjegjës për efektet e këqija kur përpiqen të mbeten shtatzënë.
    Relaksohuni, mos lejoni të keni stres dhe rrini me mendime pozitive.

Nëse keni probleme për një periudhë më të gjatë kohore, gjegjësisht nuk mund të mbeteni shtatzanë, konsultohuni me gjinekolog patjetër.