Spermografia - Ekzaminimi i materialit të farës

Сведоци сме дека современиот начин на живот ( загадениот воздух, стресот,храната која ја јадеме,алкохолот…) доведува до многу болести и пореметувања во нашиот организам.

Dëshmi se të gjith këto faktorë ndikojnë edhe në kulatitetin e spermës është fakti se steriliteti mashkullorë krahasuar sot dhe dikur proentualisht rritet, gati është barazuar me sterilitetin femrorë.

Spermogrami është rezultat nga një sërë analizash të spermës (ejakulatit).
Këto analiza japin informacione për aftësinë e spermatozoidëve për të fekonduar qelizat vezë, numrin e spermatozoidëve, morfologjine dhe kualitetin.

Nga analizat e kryera të spermës ju keni mundësi të mësoni informacione për parametrat në vijim: dukje, likuefakcionin, konzistencë, viskozitet, volumen, motilitet, aglutinim, morfologjinë e spermatozoidëve, koncentrimin e spermatozoidëve, numrin e përgjithshëm të spermatozoidëve në ejakulat si dhe fotografi nga të njejtët.

Sipas rezultatëve dhe vlerave referente nga parametrat e mësipërm dijagnoza mund të jetë njëra nga këto në vijim:

  1. Normozoospermia - ejakulat normal që nuk dallon nga vlerat referente normale
  2. Oligoyoospermia - Numër i prgjithshëm i ulët i spermatozoidëve
  3. Asthenozoospermia- lëvizshmëri (motilitet) e ulët e spermatozoidëve
  4. Teratozoospermia - morfologji e çrregulluar e spermatozoidëve
  5. Azoospermia - mungesë e spermatozoidëve në ejakulat
  6. Necrospermia - Spermatozoide të vdekura në ejakulat
MËNYRA E DREJTË E PREGATITJES PËR SPERMOGRAM

За да резултатите од спермограмот бидат објективни важно е да апстинирате од ејакулација од 3 до 5 дена. Доколку материјалот го носите од дома , тогаш е потребно да купите стерилна чашка за урина од аптека и материјалот да го донесете во Центарот најкасно за еден час. Чашката да биде завиткана во неколку слоја хартија (поради термичка изолираност) и ставена во ќеса.
Семениот материјал можете да го дадете и во самиот Центар, во специјална просторија применета за таа намена.Во тој случај сите потребни средства ги добивате во нашиот Центар.

Në të dyja rastet keni të drejt të qëndroni anonim.

Cakto termin për spermogram
Orari i punës 08:30 -14:30

Mënyra e dorëzimit të spermës:

*mënyra 1: Ta sillni personalisht ose ta dononi materijalin në qendrën për in vitro fertilizim.
Çmimi: 2000 denarë

*mënyra 2: në marrëveshje me ju, materijali të merret (nga shërbimi jonë) nga shtëpia juaj dhe rezulatet ti merrni në e-mail, fax ose mënyrë tjetër komunikimi që ju do e zgjidhni.
Çmimi: 2200 denarë