Mycoplasma hominis

Bakterje që jeton në qelizat epiteliale duke infektuar membranat mukoze të uretrës, anusit dhe më rrallë fytit.

Bartet me seks vaginal, anal si dhe oral. Mund të bartet dhe nëpërmjet duarve, gjatë prekjes së anusit dhe organeve gjenitale që janë të infektuara.

Zakonisht është asimptomatik, pra pa simptoma edhe pse është ngjitëse. Nëse ato ndodhin, simptomat janë zakonisht të dukshme pas 1 deri në 3 javë të infeksionit. Njerëzit zakonisht përjetojnë dhimbje dhe ndjesi shpimi gjilpërës gjatë urinimit, uretritit dhe shfaqjes së sekretimit. Nëse nuk trajtohet me sukses në një fazë të hershme, infeksioni mund të shkaktojë prostatitis (inflamacion i prostatës) ose epididimiti (inflamacioni i testiseve). Ajo gjithashtu mund të çojë në shterpësi nëse një periudhë e gjatë e patrajtuar mbetet.