Këshillat

Termi kontraceptim nënkupton metoda të ndryshme të përdorura për mbrojtje nga shtatzënia e padëshiruar. Ka disa metoda të kontraceptimit: Kontraceptimi hormonal Kontraceptimi intrauterinë Kontraceptimi mekanik apo kimik
HPV virusi është shkaktarë për CIN ndrëshimet, të cilat mundt të jenë, por jo domosdoshmërisht, të kalojnë në karcinom cervikal. Prap se prap, është fakt se karcinomi cervikal është i dyti simbas shpeshtësisë tek gratë pas karcinomit të gjirit.
Kërkimet mjeksore kanë treguar se vetë 25 % e grave me simtome të ndërlidhura me ciklin menstrual kanë kërkuar trajtim. 75% nuk kanë kërkuar ndihmë. Ju mos u bëni një ndër ato. Disa këshilla nga ne si të shpëtoni
1. Në 1 litër ujë tretni 3-4 lugë supe uthull molle. Më këtë lëng bëhet toaletë e organeve gjenitale në periduhë disa ditore. Kjo do tu ndohmojë për prevenimin nga Kandida si dhe parandalim
Ne do të listojmë disa simptoma që mund t'ju ndihmojnë të zgjidhni dilemën nëse jeni shtatzënë apo jo: mungesa e menstruacioneve tre ose me shume dite një gjakderdhje e kuqe e njohur si gjakderdhja e
Sa kilogram është normale të shtoni gjatë shtatzanisë? Panvarësisht sa shumë doni, asnjëherë sdo të arrini të shtoni kilogram vetëm aq sa peshon bebja juaj. pregatituni për shifra ndërmjet 11-14 kg, e nëse
Pemët dhe perimet të përbëjnë së paku 50% të dijetës tuaj ditore. Lexoni përmbajtjen e ushqimit që e bleni. Shmangni produktet që përmbajnë më shumë se 5 komponenta të ndyshme ose produkte
Egzistojnë disa mënyra për të vërtetuar shtatzaninë: Test i shpejtë i shtatzanisë Metodë me të cilën në kushte shtëpiake me anë të një testi të shpejtë mund të informoheni a jeni shtatzanë ose jo
PCOS ose i ashtuquajturi sindrom i vezoreve policistike është shkaktarë për funksionimin abnormal të vezoreve tuaja si dh e ciklit tëç rregulluar menstrual. Problem ku ka paraqitje të disbalansit të hormoneve
Momenti kur qeliza vezë është e pjekur, plasën dhe del nga folikuli dhe lëvizën përreth tubave paraqet periudhën e ovulacionit. Zakonisht gruaja ka cikël prej 28 ditëve, kjo mund të ndryshojë
Nëse jeni në proces të planifikimit të shtatzanisë, disa këshilla profesionale nga timi jonë i mjekëve për sa u përket faktorëve që janë shkaktarë për shtatzani të shëndoshë.
Periudha normale e një cikli është 28 ditë. Por, në disa raste, tek gra të caktuara, kjo perudhë mund të zgjatet apo shkurtohet. Fakt është se shumica e grave kanë cikel jo të rregullt menstrual.
Antibiogrami i spermës është testim i spermës në aspektin e bakterjeve që barten me aktin seksual. Testimi mikrobiologjik me testim të senzitivitetit ndaj antibiotikëve. Në ordinancën tonë kryhen testime