Category: Менија

Промоции

Happy Wednesday!

Знаејќи од колкаво значење за младите е превенција од несакани сексуално преносливи болести, П.З.У. Гинекомедика во соработка со А.П.И. кој помага да се оствари оваа акција ви нудат најдобра понуда до сега.

Пап тест/колпоскопија/4д ехо преглед - 1500 денари
60% попуст за студенти и девојки до 21 година.

Затоа што вие ја градите иднината, а ние инвестираме во здрава иднина.

IVF

Намалена плодност, односно инфертилитет означува неможност на забременување во текот на една година при  сексуални односи без заштита. Се смета дека во денешно време приближно  секој седми пар се соочува со проблеми на неплодност.Доколку жената на возраст до 35 години во текот на една година, а жената над 35 години во текот на шест месеци, не забремени при сексуални односи без заштита се препорачува да се обрати кај лекар. Се смета дека причините за неплодноста се 45% кај мажите, 45% кај жените и 10% се непознати причини кај двајцата, односно кај мажот и кај жената.

Потребно е да знаете:

Доколку женатa до 35-тата год. редовно одела на гиниколошки прегледи шансите за забременување се неколу пати поголеми.

baby

Центарот за ин витро оплодување ГИНЕКОМЕДИКА – Скопје,  применувајќи ги најновите достигнувања во науката и технологијата  ги нуди следниве услуги:

Контакт

Скопје

ул. 50-та Дивизија бр.5

Мобилен: 078 24 70 44

Е-маил:
contact@ginekomedika.com.mk

Битола

ул. Широк Сокак бр.154

Телефон: 047 22 12 42
Мобилен: 078 24 70 46

Е-маил:
officebt@ginekomedika.com.mk

Мапа Скопје

Мапа Битола

Контакт

За нас

П.З.У ”Гинекомедика” како прва приватна гинеколошко-акушерска здравствена установа успешно се грижи и прогресивно напредува во згрижувањето на здравјето на жената во Р. Македонија од 1993 година.

Веќе 21 години ви нуди хуман пристап, оригиналност, ефективност, ги промовира најдобрите решенија и е лидер во воведувањето на нови техники, технологии и методи на гинеколшко-акушерската здравствена заштита на женската популација во Македонија.

Не двоумете се каде да го направите вашиот чекор кон подобро здравје затоа што ние сме пример дека искуството ги прави разликите и најдобро го докажуваме тоа!!!

Персонал:

Д-р Дејан Божиновски, специјалист гинеколог – акушер
Д-р Силвана Божиновска, специјалист гинеколог – акушер

Кратка историја:

1993 Прва приватна гинеколошко-акушерска установа во Македонија
1997 Прв 3-D ултразвучен апарат на балканот.
1998 Прв на балканот и се уште единствен ласер Yag-nd на територијата на Р.Македонија за превенција на карцином на грло на матка (PVU)
2000 Втора ординација во Скопје со истата техничка опременост, технологија и методологија на работа како и во матичната ординација во Битола
2003 Почеток на IVF програмата во соработка со”Iakentro Advanced Medical Centre”, Солун-Грција
2007 Воведување на прв ултра-краток протокол за лекување на кондиломи (брадавици) на генитални органи кај женската и за прв пат кај машката популација со Yag-nd ласер
2009 Оплодена со IVF, водена и породена највозрасната пациентка  во Македонија (48 години, 2M + 1F)
2009 Прв 4D HD  ултразвучен апарат во Македонија
2013 Нов ултра пулсен диоден ласер
2015 Златен медал на саем за иновации, Макинова 2015

 

Услуги

ГИНЕКОЛОШКИ УСЛУГИ

 1. Комплетен преглед:
 2. Ласерско лекување, еднократно, безболно
 3. Утврдување бременост 5 дена по изостанок на редовен менструален циклус
 4. Водење на бременост
 5. Пренатална дијагностика
 6. Генетско советувалиште
 7. Генетски сонограм
 8. Скрининг за Down syndrom
 9. Преглед на дојка
 10. Биопсија
 11. Хименопластика
 12. Бесплатни стручни консултации
 13. HPV типизација
 14. Земање брисеви за микробиолошки испитувања
 15. Инсеминација

УСЛУГИ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ВЕШТАЧКО ОПЛОДУВАЊЕ (ИВФ):

 1. Ин витро фертилизација (IVF – ICSI)
 2. Интаутерина инсеминација
 3. УЗ фоликулометрија
 4. Аспирација на цисти
 5. Замрзнување на сперма
 6. Чување на замрзната сперма
 7. IMSI
 8. ТЕСЕ – сепарација на сперма
 9. Чување на ТЕСЕ материјал
 10. Спермограм