Category: Uncategorized

Совети

Под терминот Контрацепција се подразбираат разни методи кои се практикуваат со цел заштита од несакана бременост. Постојат повеќе методи на контрацепција: Хормонска контрацепција Интраутерина контрацепција Механичка или Хемиска
HPV е најчестата сексуално пренослива вирусна инфекција во светот денеска. HPV вирусот е причинител на CIN промените, кои можат, но не мора да значи, да поминат во цервикален
Истражувањето покажало дека само околу 25% од жените со симптоми поврзани со менструалниот циклус побарале третман. Останатите 75% не бараат помош поради тоа. Немојте вие да бидете една
Во 1 литар вода растворете 3-4 супени лажици јаболков оцет. Со растворот се прави тоалета на гениталните орагани во период од неколку дена. Постапката ќе ви помогне за
Ќе ви наброиме неколку симптоми што можат да Ви помогнат да ја решите дилемата оклолу тоа дали сте бремена или не: изостанок на менструација три и повеќе дена
Колку килограми е нормално да качите во тек на бременоста? Колку и да сакате, нема како да се поправите само онолку колку што тежи бебето. Подгответе се за
Овошјето и зеленчукот нека бидат најмалку 50% од Вашата дневна диета. Читајте ги состојките на храната што ја купувате. Избегнувајте продукти со повеќе од пет состојки или такви
Постојат повеќе начини за поставување дијагноза на бременост: Брз тест за бременост Mетод со кој во домашни услови преку брз тест можете да дознаете дали сте бремена или
PCOS или таканаречен синдром на полицистични јајници е одговорен за абнормалното функционирање на Вашите јајници и изостанок на редовен менструален циклус. Проблем каде што има појава на дисбаланс
Моментот кога јајната клетка е зрела, пука и излегува од фоликулот, па се движи кон јајцеводите е период на овулација. Вообичаено жената има 28 дневен менструален циклус, но
Доколку сте во процес на планирање на бременост, неколку стручни совети од нашиот тим на доктори околу факторите кои се одговорни за поздрава бремност. Кога сте подготвени за
Период на наормален менструален циклус е 28 дена. Но, во некои случаи, кај одредени жени тој период може да е продолжен и да биде подолг или пократок. Факт
Антибиограм на семен материјал е анализа на истиот од аспект на полово преносливи бактерии. Микробиолошко испитување со осетливост на антибиотици. Во нашата ординација се вршат испитувања за следните